Top

verzorging van uw batik

Vandaag de dag is batik niet langer een kledingstuk dat gedragen wordt voor bepaalde gelegenheden. Het is uitgegroeid tot alledaagse kleding. Echter, niet iedereen weet hoe je de kwaliteit en de kleur ervan kan behouden. Hier zijn 5 eenvoudige manieren voor de verzorging van uw favoriete batik:

1. Gebruik shampoo, geen wasmiddel, om uw batik te wassen. Gebruik nooit de wasmachine, aangezien dit de zijdevezels kapot maakt en kan leiden tot het vervagen van de kleur.

2. Wring de batik niet uit om het water eruit te persen.

3. Hang de gewassen kleding binnenste buiten op om te drogen. Vermijd direct zonlicht.

4. Strijk lauwwarm en niet direct op de stof, beter nog gebruik een tussenstof. Spuit water en strijk de batik binnenste buiten.

5. Nadat deze is gestreken, plaats je de batik in een plastic zak om te voorkomen dat deze wordt opgegeten door motten. Plaats nooit chemisch droogmiddel omdat het de stof kapot zal maken. Als alternatief kunt u ook gemalen peper gebruiken en deze in een luchtdichte zakdoek doen.

Tips:
  • Gebruik nooit kampfer tegen motten, dit versnelt het verouderingsproces van uw kleding.
  • Volgens de Indonesische traditie wikkelt uw witte peperkorrels in een doek en hang of leg deze in de kledingkast tegen de motten.
  • Spuit parfum niet direkt op uw batik kleding om verkleuring en vlekken te voorkomen.

 

Nieuwe producten